Level 1:

Leer alles over de taal van paarden en hoe je met paarden kan communiceren in een taal die zij begrijpen, zowel op de grond als onder zadel, om vanuit ontspanning, vol (zelf)vertrouwen en in connectie met je paard samen te werken!

  • Waar: Heiendestraat 39, 9160 Lokeren
  • Wanneer: Startdata in januari, april, juli en oktober (exacte lesdata >> zie studiegids)
  • Duur: 6x 2 dagen in groep + 2 individuele momenten

INFORMATIEMOMENT:Meld je hier aan!

Studiegids:Download hier
Data 2022 – 2023:Download hier
Prijzen 2022 – 2023:Download hier
Inschrijvingsformulier:Download hier


Direct inschrijven voor LEVEL 1?


Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op per mail naar veronique@horseconnection.be

Howdy paardenvriend!

Ik, Veronique, geloof dat mensen en paarden elkaar veel te leren en te bieden hebben. Paardrijden en een samenwerking uitbouwen met deze ongelooflijk gevoelige en intelligente dieren is een heel persoonlijke reis, en dat is een heel proces! Je hebt de juiste kennis nodig, je hebt heel wat vaardigheden te ontwikkelen én je hebt de juiste mindset nodig.

Ik begeleid jou en je paard graag naar een samenwerking die berust op ontspanning, vertrouwen, verbinding en plezier in het Connected Horsemanship Traject.

Tijdens level 1 gaan we tijdens de 6 blokken gespreid over 6 maanden dieper in op de theorie en de vaardigheden die we als Horse(wo)man nodig hebben om ons tot een betrouwbare partner voor ons paard te maken.

Tijdens 2 individuele coachingsessies staan we ook stil bij wat goed gaat en waar er eventueel nog blokkades zitten. Om zo jouw kwaliteiten als horse(wo)man volledig tot ontwikkeling te laten komen!

Ik werk graag samen met jou aan verbinding tussen jou en je paard!

Warme groeten,
Veronique

Herken je jezelf hierin?

  • Is de connectie en het vertrouwen tussen jou en je paard nog niet zoals je zou willen, maar weet je niet hoe je dit verder kan doen groeien?
  • Vind je het spannend om de controle los te laten en jouw paard echt te gaan vertrouwen?
  • Vind je het moeilijk om je paard te laten ontspannen of gerust te stellen nadat die iets spannend vond?
  • Verkramp je soms bij grondwerk of bij het rijden wanneer je paard iets onverwachts doet omdat je dat zo spannend vind en niet goed weet hoe je daar nu eigenlijk best op reageert?

  • Raak je soms gefrustreerd of moedeloos wanneer je paard jou of de oefeningen niet lijkt te begrijpen?
  • Vergelijk je je wel eens met andere combinaties waarbij alles vanzelf lijkt te gaan en blijf je dan met een onbehaaglijk gevoel zitten?
  • Heb je soms geen inspiratie over welke oefeningen je kan doen met je paard om tot een (h)echte samenwerking te komen?
  • Wil je graag in de toekomst zelf aan de slag als instructeur, trainer en of coach maar twijfel je nog of je dat wel kan?
  • Heb je enorm veel goesting om gericht aan de slag te gaan en ben je bereid om een half jaar echt actie te gaan nemen, ook als je dingen spannend vindt?

Dan is dit traject iets voor jou!

Stapje voor stapje bouwen aan een (h)echte samenwerking met je paard

Begrijpen hoe je connectie herstelt wanneer die er even niet meer is

Focus op jullie groeiproces als combinatie op een manier die bij jullie past

Paarden zoals de meesten onder ons die kennen zijn gedomesticeerde dieren. Dat betekent dat ze gewend zijn om in de nabijheid van mensen te leven. Toch brengt het leven in een mensenwereld heel wat uitdagingen mee voor paarden. Door je meer te verdiepen in de wereld door de ogen van paarden, hoe paarden ‘in het wild’ leven, wat hun behoeften zijn en hoe hij communiceert met kuddegenoten, wordt het gemakkelijker om gedragsuitdagingen te voorkomen of weer op te lossen.

Tijdens de lessen in level 1 staat de taal van het paard en leren communiceren met paarden van op de grond en in het zadel centraal, zowel in theorie als in de praktijk.

Daarbij staan we stil bij de belangrijkste communicatiesignalen van paarden en leer je ook meer over wat een goede communicatie en connectie in de weg kan komen te staan én hoe je die opnieuw kan herstellen aan de hand van de polyvagaaltheorie!

In de praktijk ga je aan de slag met de basis van loswerken, grondwerk, obstakeltraining en rijden in de drie gangen volgens de principes van Connected Horsemanship (Verbinding – Vertrouwen – Ontspanning – Plezier).
Ook maken we een begin met het hertrainen van eventuele gedragsuitdagingen bij je paard.

Er is geen specifieke voorkennis nodig om mee te doen met deze opleiding. Iedereen met interesse in paarden, paardengedrag en véél goesting om bij te leren is bij ons heel erg welkom!

Het is ook mogelijk om enkel Level 1 te volgen zonder verplichting om de hele opleiding af te ronden.

LAAT ME JOU EN JE PAARD BEGELEIDEN
NAAR MEER CONNECTIE
EN EEN FIJNE SAMENWERKING!

Connected Horsemanhip – Level 1 bestaat uit:

  • 12 lesdagen verdeeld over blokken van telkens 2 dagen waarin we bouwen aan theoretische kennis over paarden en je vaardigheden in grondwerk en/of rijden.
  • 2 individuele coachingssessies om samen te exploreren hoe jij jouw groeipotenieel kan realiseren als horse(wo)man.
  • Een online leerplatform met instructiefilmpjes zodat je alles thuis nog eens kan herbekijken
  • Een uitgebreide theorie en oefenbundel als naslagwerk
  • Een besloten facebookgroep waar je tussen de blokken door vragen kan stellen en met elkaar in contact kan blijven
  • Overnachting in een paddock met schuilstal, water en hooi voor je paard
  • Water, koffie, thee, lunch en tussendoortjes tijdens de opleidingsdagen voor jou

De onderwerpen van Level 1:

  • Paardentaal: Wat zijn kalmerende en stresssignalen bij paarden en hoe herken je ze? Hoe kan je met je paard communiceren op een manier waarop jullie elkaar goed begrijpen?
  • Leertheorie: Hoe leren paarden? En hoe kunnen we dit inzetten in de training?
  • Basisbehoeften van paarden: Wat zijn de basisbehoeften van paarden? En wat is de impact op hun gezondheid en training ervan?
  • Uiterlijk en gezondheid: Hoe kan je aan een paard zien dat hij ziek is? Hoe zit het lichaam van een paard in elkaar? Hoe hou je je paard fysiek, mentaal en emotioneel gezond?
  • Voeding en vertering: Wat zijn de belangrijkste richtlijnen bij het voeren van een paard?
  • Polyvagaaltheorie: Introductie in de wetenschap van connectie en veiligheid en hoe dit in te zetten bij het trainen van paarden
  • Horsemanshipvaardigheden: zowel in theorie als in de praktijk in grondwerk en onder zadel

Praktische informatie:

  • De lesdagen starten om 10u en eindigen om 17u
  • De coachsessies worden in onderling overleg ingepland per kwartaal.
  • Om de veiligheid en de persoonlijke opvolging te kunnen garanderen, wordt de groep niet groter dan 6 deelnemers.

Na dit opleidingslevel:

Weet je wat de connectie en samenwerking met paarden in de weg komt te staan en hoe je kan bouwen aan een fijne connectie en connectie kan herstellen. Daarnaast herken je de belangrijkste communicatiesignalen van paarden. Je weet wat zijn natuurlijk gedrag is en hoe je hier rekening mee kan houden in de training van je paard. Je zet de eerste stappen in communiceren met je paard vanuit innerlijke rust en intentie.
Je kan de meest voorkomende ziektes bij paarden herkennen en hoe je er best mee omgaat. En je weet wat er nodig is om een paard fysiek, mentaal en emotioneel gezond en in balans te houden, zowel op gebied van voeding, huisvesting als training.
Ook weet je na afronding van Level 1 hoe je het zelfvertrouwen van een paard kan doen groeien en wat er bijdraagt aan het opbouwen van een vertrouwensband tussen jou en je paard.
Natuurlijk besteden we ook tijd aan jouw persoonlijke ontwikkeling omdat dit een grote invloed heeft bij het trainen van en samenwerken met paarden.


Wat ik je verder alvast kan vertellen ….

  • Hoe meer energie je er in stopt, hoe meer er uit komt!

    Opbouwen van een goede samenwerking gebaseerd op ontspanning, vertrouwen en connectie draait om het werken aan jullie relatie. En net zoals bij elke relatie is er toewijding nodig en moet je er tijd en energie in steken. Anders verwatert het. Dat betekent dus buiten de contactmomenten verder oefenen samen met je paard.

    Graag geef ik hier een beetje een richtlijn mee over de tijdsinvestering die dit vraagt buiten de contactmomenten om. In theorie maak je echt progressie wanneer je 3 tot 5 keer per week 30 minuten à 1 uur oefent met je paard.

    Loop je in dat oefenen vast, dan fungeer ik als stok achter de deur!
  • Je gaat jezelf tegenkomen!

    Leren samenwerken, (zelf)vertrouwen opbouwen, connectie maken, ontspannen… het gaat niet vanzelf. Je zal je eigen valkuilen en angsten tegenkomen. Soms één voor één en soms allemaal tegelijkertijd. Angst om te vallen? Angst om fouten te maken? Twijfelen aan jezelf? Angst voor de reactie van je paard? Angst voor de oordelen van anderen? Alles gaat voorbijkomen. Ik ga je ermee helpen :).
  • Je leert skills die ook waardevol zijn in het dagelijkse leven!

    Je neemt jezelf en je rugzakje altijd mee. In dat rugzakje zitten valkuilen maar ook vaardigheden! Wanneer je tussen en met de paarden aan de slag gaat met jouw valkuilen en die transformeert naar jouw potentieel, neem je die vaardigheid dus ook gewoon mee in andere aspecten van jouw leven!
    En er is echt geen leukere manier om te groeien dan tussen en met de paarden!
  • Er valt zoveel te vieren en er is zoveel om trots op te zijn!
    Soms zijn we zo gefocust op het einddoel dat we vergeten genieten van de weg er naartoe.
    Elk nieuw stapje voor jou en/of je paard is een feestje waard! Al die kleine stapjes samen zorgen dat jullie op het einde van het traject een behoorlijke afstand hebben afgelegd!

Gerelateerde opleidingen:

LEVEL 2:
CONNECTED HORSEMANSHIP
INSTRUCTEUR

In level 2 staan we stil bij meer uitdagend gedrag bij paarden en hoe we ruiter en paard kunnen begeleiden hierbij om toch tot een fijne samenwerking te komen.

LEVEL 3:
CONNECTED HORSEMANSHIP
TRAINER / COACH

In level 3 doe je verder praktijkervaring op met verschillende types paarden en mensen, leer je lesgeven aan groepen en staan we ook stil bij marketing en zaakvoering.